Az EU sikeres projektjeit bemutató szabadtéri plakátkiállítás nyílt Szekszárdon a kórház kerítésénél

A „20 éve együtt az EU-ban” elnevezésű fényképtárlat Magyarország 22 pontján került kihelyezésre, és az Európai Uniós tagságunk elmúlt két évtizedében megvalósuló projektjeiből szemezget, többek között az egészségügy, a kultúra, a mezőgazdaság, az  innováció, a közlekedés, az energiahatékonyság, a természetvédelem és a szegregáció témakörökben. 

A kiállítás a fejlesztések és programok bemutatásával a büszkeség és az összetartozás érzését kívánja erősíteni a magyar polgárokban, bemutatva az uniós támogatások kézzelfogható hatásait, kihangsúlyozva az EU-tagság által elért eredményeket.

Tolna vármegyében a szekszárdi Agóra program sikeres megvalósulását örökítették meg egy plakáton, amely további 19 alkotással együtt Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utcán, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Rendelőintézete melletti kerítésen, a buszmegálló mögötti részen tekinthető meg az év végéig.

Az Illyés Gyula Könyvtár szoros együttműködési kapcsolatban áll a kiállítást szervező Europe Direct Tolna vármegyei irodájával. Liebhauser János, a könyvtár igazgatója kifejtette, látja és érzékeli, hogy az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg az országban és Szekszárdon egyaránt, mint mondta, elég csak a nemrég elkészült Tudásközpontra gondolni.

Kis Zoltán a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház főigazgatója a kiállítás megnyitóján a sajtó érdeklődésére válaszolva kifejtette, a kiállított projektek jól mutatják, hogy mi mindent köszönhetünk az uniós forrásoknak. Hozzátette, nem szabad elmenni az elmúlt évtizedekben a kórházban megvalósult számos EU-s fejlesztés mellet sem.

Példaként említette többek között a Sürgősségi Betegellátó Osztály kialakítását, a teljes H épületet az orvos és nővérszállóval, valamint a rengeteg humánerőforrást fejlesztő beruházásokat is.