A szekszárdi városatyák is csatlakoztak a kórház vérnyomásmérő kampányához

Utolsó állomásához érkezett a májusban kezdődő, idén három hónapig tartó, országos vérnyomásmérő kampány. Július 30-án reggel a szekszárdi önkormányzathoz települtek ki dolgozóink.

A vérnyomásméréseket megelőzően, egészségügyi állapotfelmérést végeztek a kórházi dolgozók. fotó: tmkórház

 

Berlinger Attila, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere – a sajtó élénk érdeklődését kísérve – kiemelte, egy városvezetőnek nem csupán feladata, hogy felhívja a polgárok figyelmét az egészségügyi szűrővizsgálatok fontosságára, példát is szükséges mutatnia e téren.

 

Berlinger Attila, polgármester minden sajtókérdést igyekezett megválaszolni. fotó: tmkórház

 

Örömmel csatlakoztunk a vérnyomásmérő programhoz, amely beleillik és megalapozza a közeljövőben számos területre kiterjedő, virágzó együttműködést a Balassa János kórházzal – hangsúlyozta a városvezető.

Alpolgármester úrral, valamint jegyző asszonnyal közösen vettek részt az eseményen.

Gyurkovics János, alpolgármester hozzátette, minden az egészségmegőrzéshez kapcsolódó kezdeményezést támogat az önkormányzat, nagyra értékelik a kórház munkáját.

 

Gyurkovics János, alpolgármester is karját nyújtotta a kórházi dolgozóknak. fotó: tmkórház

 

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház évről-évre tevékenyen részt vesz a „Május a vérnyomásmérés hónapja” országos kampányban, amely felhívja a figyelmet a magas vérnyomásra szövődményeire. A szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés, az infarktus, a veseelégtelenségek, vagy a hirtelen halál ugyanis évente csaknem 10 millió áldozatot szed világszerte.

 

A városháza közel 60 dolgozója vett részt a vizsgálaton. fotó: tmkórház

 

Az elmúlt két évben országos első helyezést ért el kampányaktivitásban intézményünk, amit 2024-ben is szeretnénk megőrizni. Az  idei végeredményről, az adatok összesítését követően később adunk tájékoztatást.