A fenntartható közétkeztetés jegyében rendezte meg a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) közösen az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyt.
A verseny fő célja a közétkeztetés népszerűsítése, a fenntarthatóság támogatása volt. Minden évben egy fő téma köré szerveződik a megmérettetés, idén a húsmentes ételekre fókuszáltak.
A 4 fős csapatok feladata egy 3 fogásos, húsmentes, felnőtt menü elkészítése volt 4 óra alatt, nettó 850 forint/fő nyersanyagköltségből.
Az országos döntőbe a 12 legjobb csapat jutott be. A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Élelmezési Osztálya, a három napos megmérettetés első napján főzte meg versenymenüjét, amely a következő fogásokból állt:
- Céklakrém leves, roppanós csicseriborsóval,
- Spenótos nudli, sárgarépás-narancsos pürével, grillezett brokkolival és gombával,
- Könnyű túró mousse sóskaramellával, almaraguval és grillázsdarabokkal.
Ezzel a csodás és ízletes formációval rögtön az első nap végén elnyerték a közönség különdíját. Miután mind a 12 csapat bemutatta menüsorát, március 7-én délután kihirdették a szakácsverseny végeredményét.
A Balassa Team tagjai:
Elekes Beáta, élelmezésvezető,
Paddi-Nikolausz Bernadett cukrász,
Guszmann Balázs szakács,
Farnek István főszakács,
az első napon közönségdíjasok lettek, megnyerték a KÖZSZÖV különdíját, a METRO Gasztroakadémia 100.000 forintos különdíját, a Palotás Munkaruha 80.000 forintos különdíját, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) különdíját, nyertek egy 2 éjszakás relax hétvégét 4 fő részére, valamint a Közétkeztetési Szakácsversenyen nyújtott kiváló teljesítményükért, arany fokozatú minősítésben részesültek.
Kimagasló munkájukért, Kis Zoltán főigazgató, a verseny másnapján főigazgatói dicséretben részesítette a csapat tagjait. Elismeréseik hamarosan kikerülnek a kórházi étkezde falára.
Szívből gratulálunk Balassa Team!
2024.03.08.